AKTIVNI TURIZAM

Hotel Alkar je smješten u regiji gdje je priroda dala svoje najbolje da bi pružila izvrsne uvjete za aktivni turizam, koji vam otvara mogućnosti uživanja u uzbuđenjima avanturizma u okruženju prekrasne, višeobrazne prirode.
Hotel Alkar isključuje bilo kakve aktivnosti koje su štetne za okoliš ili predstavljaju prijetnju za bio-raznolikost i lokalnu kulturu.Hotel Alkar ima snažnu mrežu suradnika i može ponuditi široki spektar turističkih proizvoda aktivnog i avanturističkog turizma koji njeguju, po definiciji, filozofiju putovanja koja kombiniraju avanturizam, ekoturizam i kulturne aspekte na turama kojima otkrivamo i upoznajemo nepoznato.

Aktivni turizam u regiji Sinj ima mali utjecaj na eko ravnotežu te je stoga ekološki prihvatljiv, društveno prihvatljiv i visoko kvalitetan.
Aktivni turizam teži ka sjedinjavanju rekreacije i edukacije te donosi pozitivne učinke turistima i regiji u kojoj se takvi oblici turizma odvijaju.


Avanturistički turizam u regiji Sinj nudi uzbudljiva iskustva koja su fizički zahtjevna. Avanturistički turizam je osobno postignuće svakoga pojedinca koje se ostvaruje kroz uzbuđenja u dominantno opasnim situacijama i okruženjima. Kanuing rijekom Cetinom, jahanje, paraglajding, padobranstvo, planinarenje ili jednostavno istraživanje prirode odvija se u prirodnom ambijentu kroz područja netaknute ljepote.